Selamat Hari Lahir Muallim Hazar!

 


29 JAN 2023 : Alhamdulillah, masih lagi diizinkan Allah untuk terus bernafas dibumi-NYA buat tahun ke-41. Terima kasih bonda Kamariah Mahmood yang telah melahirkan saya 41 tahun lepas. Juga kepada al-marhum ayahanda (Al-Fatihah) serta famili terutamanya isteri dan anak-anak yang sentiasa menyokong dan mendoakan kesejahteraan dan kejayaan abeja selama ini. Semoga abeja dapat manfaatkan umur ini dengan memberi segala kebaikan kepada ummah. 🥰🤗Allah SWT berfirman :

حَتَّى إَذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِيْنَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِى أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِى أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِى فِى ذُرِّيَّتِى إِنِّى تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّى مِنَ الْمُسْلِمِيْنَ

"Apabila dia telah dewasa dan usianya sampai empat puluh tahun, ia berdoa, “Ya Tuhanku, tunjukkanlah aku jalan untuk mensyukuri nikmat Engkau yang telah Engkau berikan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku dapat berbuat amal yang soleh yang engkau redhai; berilah kebaikan kepadaku dengan (memberi kebaikan) kepada anak cucuku. Sesungguhnya aku bertaubat kepada Engkau dan sesungguhnya aku termasuk orang-orang muslim.” (al-Ahqaf: 15)


Kawan-kawan, jangan lupa doakan saya agar terus sihat dan berjaya ya! 😍🥰

Post a Comment

0 Comments